نحوهی کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو
کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو یکی از روشهای کلاهبرداری امروزی و مدرن است. در این روش به اسم رادیو گفتگو، به شخص تماس گرفته میشود. کلاهبردار خود را از سمت رادیو گفتگو معرفی میکند و شخص را برندهی خوش شانس مسابقه رادیویی گفتگو، عنوان میکند. نوع جایزهای که کلاهبردار بیان میکنند ممکن است سفر زیارتی به اماکن مقدس، پول نقد، سکه، کالا یا لوازم خانگی باشد. این کلاهبرداران با استفاده از تکنیکهای مهندسی شده اجتماعی، حرفهای عمل میکنند و با قدر بیان بالایی که دارند، میتوانند اقشار مطلع و تحصیل کرده را هم فریب دهند. چند سالی میشود که تبلیغات و اطلاعرسانیها گسترش پیدا کرده و افراد آگاهتر شدهاند. ولی در گذشته که سطح اطلاعرسانی و آگاهی جامعه پایین بود، بسیاری از افراد فریب میخوردند.
کلاهبرداران خود را از طرف مسابقه رادیو گفتگو معرفی میکنند و با شخص تماس میگیرند. شخص که به یک باره خود را برنده فرض میکند، به جوانب مسابقه فکر نمیکند. این که مسابقه کجا برگزار شده، کی برگزار شده و چه زمانی بوده، برای شخص بیاهمیت میشود. کلاهبردار از شخص به ظاهر برنده، اطلاعاتی را میخواهد. این اطلاعات شامل شماره تلفن همراه شخص، اطلاعات شناسنامهای و کد ملی شخص میشود. کلاهبردار یک شماره حساب خالی هم از برنده میخواهد تا جایزه نقدی را به حساب وی واریز کند. اصولا کلاهبردار شماره تماس خود را شماره واتساپ رادیو گفتگو معرفی میکند. البته طی گزارشاتی، گاها کلاهبردار از پیامرسان بله برای کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو استفاده میکند و پیامرسان بله را حامی مالی مسابقه رادیو گفتگو معرفی میکند.
تمام این ترفندها با هدف جلب اعتماد شخص صورت میگیرد ولی همین اعتماد زمینهی کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو را مهیا میکند. به یاد داشته باشید که هیچ گونه اطلاعاتی اعم از اطلاعات هویتی را نباید در اختیار این اشخاص قرار دهید.
دام پهن کردن کلاهبردار برای اشخاص
گزارشات کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو حاکی از آن است که این اشخاص، بانک ملی و پیامرسان بله را به عنوان حامی مالی مسابقه رادیو گفتگو معرفی کردهاند. بارها هشدارهایی راجب غیرقانونی بودن درخواست شماره کارت بانکی از شخص برنده جهت واریز وجه جایزه قرعهکشی در رسانهی ملی داده شده است.
اما افراد زیادی جذب این نوع تبلیغات میشوند و فریب میخورند. شماره تلفن همراهی که از شخص دریافت شده است، فوقالعاده مهم میباشد. این شماره وارد دستگاه هوشمند کلاهبردار میشود. کلاهبردار کد ارسال شده به شخص را مطالبه میکند و به راحتی آن را به دست میآورد. کلاهبردار به تمام حسابهای بانکی و اطلاعات کارتهای بانکی شخص دسترسی خواهد داشت. از طرفی، همزمان تلفن همراه شخص هم هک شده است. کلاهبردار هم به اطلاعات حسابهای بانکی شخص دسترسی دارد و هم به تلفن همراه وی دسترسی دارد و میتواند پیامکهای وی را بخواند.
ثبت اطلاعات حساب در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای پرداخت و سایتهای مختلف، زمینهی کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو را افزایش میدهند. بسیاری از افراد به این موضوع آگاهی ندارند و از این رو، ریسک دسترس غیرمجاز برای این افراد، بالا میرود. برخی از افراد هم کدهای نصب پیامرسانها را در اختیار بقیه قرار میدهند و زمینهی کلاهبرداری را فراهم میکنند. شاید منبع اطلاعات کلاهبرداران سایبری و اینترنتی، همین تراکنشهای مجازی باشد که در بستر اینترنت صورت میگیرد. بالاخره قشر زحمتکش کلاهبردار هم اطلاعات خود را از جایی تامین میکنند. قطعا اگر اورگان دولتی با شما تماس بگیرد، با شماره مرتبط به سازمان خواهد بود. شماره تلفن رادیو گفتگو را میتوان با یک سرچ، پیدا کرد و در نظر داشته باشید که رادیو گفتگو با شماره تماسهای مذکور، با شما تماس خواهند گرفت. اگر شخص ناشناسی ادعا کرد که با شماره واتساپ رادیو گفتگو با شما در تماس است، فریب نخورید.
هشدارهای پلیس را جدی بگیرید!
نکته آغازین این است که هیچ یک از نهادهای رسمی و دولتی کشور و نهادهای معتبر، برای انجام عملیاتهای مالی خود به صورت تلفنی و یا با ارسال پیام در واتساپ و بله، از شما درخواست ارسال اطلاعات نخواهند کرد. پس چنین مواقعی بایستی آگاه باشید و سریعا اطلاعات شخص ناشناس را در اختیار مراکز پلیس قرار دهید. امروزه به قدری اینترنت پیشرفت کرده است که هر شخصی با داشتن یک تلفن همراه و یک خط، میتواند اقدام به کلاهبرداری کند. ولی تشخیص درست و غلط کاملا برعهده فرد میباشد. مردم نسبت به گذشته اسمارت شدهاند و با آگاهی بیشتری با این افراد برخورد میکنند. در گذشته تعداد شکایتهای مردمی فوقالعاده زیاد بود ولی امروزه تعداد ریپورتها و گزارشهای مردمی افزایش یافته و تعداد شکایتها نسبت به قبل، کاهش یافته است. همین امر گویای آگاهی مردم میباشد.
هشدارهای پلیس در مورد کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو را جدی بگیرید و از کنار آن، بیتفاوت نگذرید. رابط رادیو گفتگو که با شما تماس میگیرد، به هیچ عنوان از شما کد مطالبه نمیکند. این درخواست فقط توسط کلاهبردار صورت میگیرد و شما میبایست به این موضوع توجه کنید. کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو به این صورت است که علاوه بر شماره حساب، اطلاعات هویتی شما هم توسط کلاهبردار گرفته میشود. کلاهبردار اصلا از صدای مجریان و گویندگان مشهور صدا و سیما و رادیو تقلید میکنند تا اشخاص گول بخورند. صدایی که پشت تلفن پخش میشود، در استودیو ضبط شده است و گاها هم در این صداها، تشویق افرادی به گوش میرسد.
کلاهبرداری که از سمت مسابقه رادیو گفتگو با شما تماس میگیرد، ممکن است به برخی از اطلاعات هویتی و یا بانکی شما دسترسی داشته باشد. کلاهبردار با ذکر برخی اطلاعات، اعتماد شما را جلب میکند. افراد زیادی هستند که میلیونها تومان خود را از دست دادهاند.
اطلاعات هویتی و شخصی کاربر چگونه استخراج میشود؟
یکی از راههای استخراج اطلاعات بانکی شخص، استفاده از اطلاعات ذخیره شده در سایتها و اپلیکیشنهای پرداخت آنلاین میباشد. کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو به این شکل نیست که شخص کلاهبردار با یک شمارهای که از ذهنش رسیده، تماس بگیرد. قاعدتا یک منبع و دیتایی وجود دارد که ممکن است اینترنتی و مجازی، تامین شود یا به صورت حضوری تامین گردد. گاها اطلاعات شخص توسط فرم بانکی یا مراجع خدماتی، لو میرود و یا هر فرم شناسایی میتواند موجب لو رفتن اطلاعات شخص گردد.
قبضهای بانکی میبایست مچاله شده یا پاره شده، دور ریخته شوند. گاها کلاهبردار از سهلانگاری اپراتور و کارمند یا صاحب کسب و کار، سو استفاده میکند و اطلاعات شخصی افراد را استخراج میکنند. آگهیهای تبلیغاتی که در سایتها یا اپلیکیشنها درج شده است، صفحات مشابهسازی شده هستند که برای فیشینگ کاربرد دارند و با ترغیب کاربر جهت ورود رمز، عملیات را آغاز میکنند.
معرفی کلاهبرداریهای مشابه با کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو
کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو، یکی از چندین کلاهبرداریها میباشد. کلاهبرداری به اسم صدا و سیما مشابه این نوع کلاهبرداریها میباشد. برنده شدن در قرعهکشیهای مختلف همگی از این نوع کلاهبرداریها میباشند. مرسومترین اورگانهای دولتی که اسمشان در این جا مطرح است شامل همراه اول، رایتل، ایرانسل، برنامههای رادیویی، برنامههای تلویزیونی، صدا و سیما و بانکها میشوند. از این رو، کلاهبردار با یک سناریوی تکراری با افراد تماس میگیرد و افراد را گول میزند. با شگرد واریز وجه جایزه به حساب شخص، عملیات کلاهبرداری را آغاز میکند. افراد با خوشحالی، فریب میخورند و ناغافل اطلاعات خود را در اختیار افراد قرار میدهند. گاها کلاهبردار از شخص میخواهد که به عابر بانک مراجعه کند و در این فاصله، حسابهای وی را خالی میکند. کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو یکی از چندین کلاهبرداریهای مدرن و امروزی است که افراد به دام کلاهبردار، میافتند.
واکنش افراد در برابر کلاهبرداری با شماره تلفن رادیو گفتگو، چگونه باید باشد؟
شماره تلفن رادیو گفتگو را میتوانید با یک سرچ ساده پیدا کنید. به شماره تماسهای کلاهبرداران توجه کنید، شخص میبایست حتما حتما از سازمان صدا و سیما و رادیو تماس بگیرد. شماره تلفن رادیو گفتگو مختص تماس با کارشناسان و انتقاد میباشد. از این شمارهها، تماسهایی هم گرفته میشود. اگر شما برندهی مسابقهای شده باشید، دیگر نیازی نیست که به عابر بانک بروید و پولی واریز کنید. بلکه میبایست جایزه نقدی برای شما ارسال شود، نه این که چیزی از شما مطالبه شود. اگر هر کسی با شما تماس گرفت و به شما گفت که در قرعهکشی برنده شدهاید یا به خاطر خوش حساب بودنتان، به شما جایزهای تعلق گرفته است و یا برندهی سفر به عتبات عالیات شدهاید و یا هر گونه ترفند مشابهی به کار برد، میبایست در اولین فرصت با کارشناسان امنیت و پلیس تماس بگیرید.
کلاهبرداری که مدعی تماس از شماره تلفن رادیو گفتگو میباشد، خود را گوینده یا رابط و کارشناس معرفی میکند ولی غافل از این که این افراد کلاهبردار هستند. در این مواقع به جای آن که مطابق خواست شخص برخورد کنید، باید با پلیس تماس بگیرید. پلیس فتا تمام جرایم اینترنتی را پیگیری میکند و با پیگیری میتواند شخص خاطی را بیابد. جالب است که بدانید کلاهبرداران گاها به شما میگویند که کد ارسال شده، کد محرمانهای است که بایستی در اختیار ما قرار دهید. هیچ چیزی تحت عنوان کد محرمانه وجود ندارد و این ترفندی است که شخص کد ارسال شده را در اختیار تماسگیرنده قرار دهد.
در زمان مواجه شدن با روشهای کلاهبرداری به اسم رادیو گفتگو، میبایست با پلیس تماس بگیرید. بهتر است به سایرین هم اطلاعرسانی کنید تا مطلع شوند و فریب نخورند. حفظ امنیت حسابهای بانکی شما، در اولویت است.