کلاهبرداری از طریق کارت به کارت

بلاگ های موثر کلاهبرداری برای عموم مردم

رایج ترین شیوه کلاهبرداری از طریق کارت به کارت

کلاهبرداری از طریق کارت به کارت به روش‌های مختلفی صورت ‌می‌گیرد و معمولا در فضای مجازی رخ ‌می‌دهد. اپلیکیشن‌های زیادی خدمات کارت به کارت دارند و شاهد رشد روز افزون این نوع شیوه معاملاتی برای پرداخت وجه هستیم. به طوری که کمتر کسی از پول کاغذی برای خرید کالا و یا خدمات استفاده ‌می‌کند و حتی کرایه تاکسی‌ها را نیز ‌می‌توان به صورت کارت به کارت پرداخت نمود. اگرچه تبلیغات متعددی در مورد اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند گه قابلیت کارت به کارت دارند مشاهده ‌می‌کنیم. با این حال افراد باید هنگام کار با اپلیکیشن‌ها به مجوزهای آن‌ها توجه کنند.

کلاهبرداران با اپلیکیشنهای جعلی ‌می‌توانند به جزئیات کارت بانکی شهروندان مانند کد CVV2 و تاریخ انقضای آن دسترسی داشته باشند. در نهایت با یافتن رمز دوم یا رمز پویای کارت موجودی حساب بانکی به سرقت ‌می‌برند. یکی از روش‌های کلاهبرداری به وسیله اپلیکیشن این است که از انتقال وجه کارت به کارت شده جلوگیری کرده و پیامک جعلی به فرستنده ارسال ‌می‌کنند. برای جلوگیری از این گونه گلاهبرداری‌ها فروشندگان کالا یا دریافت کنندگان وجه باید به وسیله خودپرداز، دستگاه کارتخوان و یا اینترنت بانک از موجودی حساب خود مطلع شوند. آنچه مسلم است نصب برنامه‌های رسمی بانک‌ها بسیار مطمئن تر از یک اپلیکیشن خصوصی است. بنابراین تا جایی که امکان دارد نباید با سایت‌ها و یا اپلیکیشن‌های ناشناس انتقال وجه انجام داد.

آیا با شماره کارت می توان حساب را خالی کرد؟

یکی از سوالاتی که بارها مطرح شده این است که آیا با شماره کارت می توان حساب را خالی کرد؟ کلاهبرداران از طریق شماره کارت و بدون رمز آن ‌نمی‌توانند انتقال وجه انجام دهند. به عبارتی متخلفان با ترفندهای مختلف از شهروندان رمز دو کارت بانکی شان را ‌می‌گیرند. بعد از آن با داشتن رمز دوم و جزئیات کارت ‌می‌توانند حساب افراد را خالی کنند. بنا بر آنچه گفته شد، برای پاسخ به سوال (آیا با شماره کارت می توان حساب را خالی کرد؟) باید گفت خیر. کلاهبرداران بدون رمز دوم و پویا هیچ اقدامی ‌نمی‌توانند انجام دهند.

 

 

کلاهبرداری آنلاین
کلاهبرداری آنلاین

 

جرم کارت به کارت جعلی چیست؟

جرم کارت به کارت جعلی یکی از مصادیق کلاهبرداری ‌می‌باشد که به شیوه‌های متنوعی رخ می‌دهد. در قوانین کیفری مجازات‌های سنگینی برای جعل سند و کلاهبرداری در نظر گرفته‌اند. طبق آخرین اخبار اپلیکیشن‌ها و نرم افزارهایی طراحی شده‌اند که به صورت جعلی رسیدهای بانکی می‌سازند. به عنوان مثال کلاهبرداران با این اپلیکیشن‌ها رسیدهای مشابه با برنامه آپ تهیه کرده و برای فروشندگان کالا ارسال ‌می‌کنند. در نهایت بعد از تحویل گرفتن کالا یا خدمات از دسترس فروشندگان خارج ‌می‌شوند.

کلاهبرداری با ارسال پیامک‌های فریبنده

کلاهبرداری از طریق کارت به کارت ممکن است به وسیله پیامک‌های تبلیغاتی فریب دهنده و دروغین انجام گیرد. افراد کلاهبردار به قربانیان پیامک ‌می‌دهند که برنده جایزه شده‌اند و برای دریافت آن باید هزینه ارسال را بپردازند. همچنین در محتوای پیامک‌های تبلیغاتی وعده فروش محصولات تخفیف دار ‌می‌دهند و مبالغی را از مردم دریافت ‌می‌کنند. در نهایت هیچ کالایی ارسال نکرده و خریداران متضرر می‌شوند.

کلاهبرداری با ایمیل جعلی

در این شیوه کلاهبرداری از طریق کارت به کارت، افراد متخلف با ارسال ایمیل‌های جعلی از طرف سایت‌های فروشگاهی کاربران فضای مجازی را فریب ‌می‌دهند. در محتوای ایمیل اعلام ‌می‌شود که شماره حساب شرکت و یا فروشگاه آنلاین تغییر کرده است. در نتیجه از مشتریان ‌می‌خواهند که به دلایل مختلف مانند تمدید اشتراک در سایت و یا خرید کالا به شماره کارت جدید واریز وجه انجام دهند. بهترین راهکار برای جلوگیری از کلاهبرداری با ایمیل‌های جعلی این است که با شرکت یا فروشگاه تماس بگیرید و هرگونه تغییر در شماره حساب و یا آدرس ایمیل را بررسی نمایید.

کلاهبرداری از طریق کارت به کارت در سایت‌های نامعتبر

یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری از طریق کارت به کارت، راه اندازی سایت‌های فروشگاهی تقلبی است. این سایت‌های جعلی در ازای خرید محصول از مشتریان به صورت کارت به کارت پول دریافت ‌می‌کنند اما هیچ کالایی را به خریداران تحویل ‌نمی‌دهند. در صفحه اصلی این سایت‌های غیرقانونی هیچ نشان اعتمادی وجود ندارد و معمولا پاسخگوی مشتریان نیستند. فیشینگ و تغییر آدرس صفحات پرداخت روش‌های دیگر کلاهبرداری از طریق کارت بانکی ‌می‌باشد که ممکن است از طریق سایت‌های جعلی صورت بگیرد.

 

 

مجازات
مجازات

 

کلاهبرداری از طریق دستگاه‌های کارتخوان

طبق آخرین اخبار ‌کلاهبرداران به دستگاه کارتخوان فروشگاه تجهیزاتی را برای کپی اطلاعات متصل ‌می‌کنند. در این حالت مجرمان به صورت کاملا حضوری رمز مشتریان را با ترفندهای مختلف پیدا ‌می‌کنند. بعد از آن با اطلاعاتی که با دستگاه کپی از کارتخوان به دست آورده‌اند، موجودی حساب مشتریان را انتقال می‌دهند.

شماره تلفن تقلبی و حساب بانکی جعلی کلاهبرداران

معمولا مجرمان با خط تلفن همراه خودشان از شهروندان کلاهبرداری ‌نمی‌کنند. در بسیاری از پرونده‌های جرائم اینترنتی خطوط تلفن کلاهبرداران جعلی است و یا احراز هویت آن‌ها به درستی انجام نشده است. علاوه بر خطوط تلفن همراه تقلبی، افراد متخلف با حساب‌های بانکی دیگران مرتکب جرم کارت به کارت جعلی می‌شوند. یکی از جدیدترین روش‌های کلاهبرداری این است که متخلفان کارت شناسایی، کد ملی و سایر اطلاعات هویتی افراد را به سرقت ‌می‌برند و با آن چندین حساب بانکی به نام شخصی دیگر افتتاح ‌می‌کنند. در نهایت بدون احراز هویت صحیح در بانک و از طریق کلاهبرداری با کارت‌های جعلی، شهروندان را به شیوه‌های مختلف متضرر می‌سازند.

نکات بسیار مهم درباره کلاهبرداری از طریق کارت به کارت

یکی از راهکارهای ساده برای مقابله با کلاهبرداری از طریق کارت به کارت این است که کاربران آنلاین شماره کارت بانکی و حساب خود را در هر سایتی قرار ندهند. معاملات با مبالغ بالا مانند خرید طلا و یا کالاهای بسیار ارزشمند بهتر است به صورت حضوری انجام شود. اگر افراد قرار است از طریق سایت‌های اینترنتی کالاهای گران‌قیمتی را خریداری کنند، ‌می‌بایست اطلاعات هویتی فروشنده را مانند نام و نام خانوادگی، آدرس، کدپستی، شماره تلفن ثابت و… دریافت کنند. متاسفانه برخی افراد بر روی کارت بانکی رمز آن را می‌نویسند. این کار موجب می‌گردد تا در صورت به سرقت رفتن کارت، کلاهبرداران به راحتی تمام موجودی حساب را انتقال دهند.

 

 

رعایت ایمنی
رعایت ایمنی

 

همچنین برخی خریداران هنگام کار با دستگاه کارتخوان رمز خود را اعلام ‌می‌کنند. در این حالت کلاهبرداران ‌می‌توانند با داشتن رمز و به سرقت بردن کارت، حساب بانکی آن‌ها را خالی کنند. قرض دادن کارت بانکی یکی دیگر از اشتباهاتی ‌می‌باشد که شهروندان انجام ‌می‌دهند. امانت دادن کارت بانکی به دیگران ممکن است موجب سوء استفاده و یا رخ دادن اقدامات مجرمانه مانند کلاهبرداری شود. به طور کلی در مواقعی که کارت بانکی دزدیده و یا مفقود ‌می‌شود ‌می‌بایست در اسرع وقت برای سوزاندن کارت اقدام گردد. این کار از طریق اینترنت بانک، همراه بانک و یا کدهای دستوری امکان‌پذیر است. به این ترتیب از دسترسی کلاهبرداران و یا سارقان به موجودی حساب جلوگیری خواهد شد.

راهکارهای مقابله با کلاهبرداری از طریق کارت به کارت

با توسعه ارتباطات اینترنتی همواره ‌کلاهبرداران به دنبال راه‌های جدیدی برای سرقت اموال افراد هستند. از طریق به روز رسانی مکرر برنامه‌های پرداخت آنلاین، به کار بردن آنتی ویروس و سایر برنامه‌های امنیتی معتبر ‌می‌توان از بروز هک و یا به سرقت رفتن اطلاعات بانکی جلوگیری کرد. فروشندگانی که به صورت آنلاین معاملات خرد انجام ‌می‌دهند ‌می‌بایست امنیت سایت خود را همواره مورد ارزیابی قرار دهند. همچنین از داده‌های تراکنش‌هایی که به وسیله سایت یا اپلیکیشن‌های مختلف انجام ‌می‌گیرد یک اسکرین شات یا نسخه پشتیبان تهیه نمایند. کاربران آنلاین ‌می‌بایست به هشدارهای پلیس فتا و روابط عمومی بانک‌ها توجه نموده و نکاتی که اعلام ‌می‌شود در معاملات خود رعایت کنند.

کلاهبرداری کارت به کارت اشتباه ‌می‌تواند به صورت حضوری و یا تلفنی رخ دهد. اگر با شما تماس گرفتند که مبلغی اشتباها به حسابتان کارت به کارت شده است، طی 48 ساعت از بازگرداندن آن خودداری نمایید. در صورتی که هیچ مورد مشکوکی مشاهده نکردید، فقط به همان شماره کارتی که واریز به حسابتان انجام داده است وجه مد نظر را بازگردانید. برای پیشگیری از انتقال وجه و برداشت‌های غیرمجاز اطلاعات شخصی، جزئیات کارت بانکی و رمزهای آن را در هیچ سایت خصوصی یا اپلیکیشنی ثبت نکنید. موضوع مهم برای انتقال وجه و کلاهبرداری با کارت بانکی داشتن رمز دوم یا رمز پویا است، به هیچ عنوان این رمزها را در اختیار دیگران قرار ندهید. همچنین از سایت‌های دارای نشان اعتماد و امن کالا یا خدمات مد نظر خود را خریداری کنید. آدرس درگاه پرداخت الکترونیک بانک‌های مختلف را با دقت مشاهده نمایید. هرگونه تغییر آدرس URL ‌می‌تواند نشانه کلاهبرداری و فیشینگ باشد.

 

 

رمز کارت بانکی
رمز کارت بانکی

 

مجازات کلاهبرداری از طریق کارت به کارت

رد مال به صاحبان آن‌ها، انفصال از خدمت کارکنان دولت و حبس از شش ماه تا ده سال از جمله مجازات‌هایی هستند که در قوانین کیفری آمده است. مراجع قضایی با توجه به مبلغ کلاهبرداری، میزان خسارت وارده به قربانیان، تعداد شکایت‌ها و عدم رضایت شاکی‌ها ممکن است مجازات‌های سنگین تری در نظر بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *